<

Μπισκότα με μαρμελάδα 4Φρούτα

20' < <
10' < <
20' < <
25

Φτιάξτε εύκολα πεντανόστιμα μπισκότα για κολατσιό για τα παιδιά, το γραφείο ή τη δουλειά σας. Διατηρούνται έως και 15 μέρες, εάν τα κλείσετε σε αεροστεγές μεταλλικό κουτί.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra 4 ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά

    • Μαρμελάδα Spin Span Extra 4Φρούτα για το γέμισμα
    • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 1 αυγό
    • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
    • 1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 βανίλια
    • Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Tip

Αν θέλουμε να φτιάξουμε μπισκότα με πολλές γεύσεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε γεύση μαρμελάδας Spin Span γιατί τα μπισκότα αυτά έχουν ουδέτερη γεύση (αν δεν χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού).

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ για 10΄περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 2΄.
Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μαζί με τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ, τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει, και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 7’.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄στο ψυγείο και να σφίξει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1,5 εκ., με έναν πλάστη, τοποθετώντας το κάθε μπαλάκι ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες.
Σχηματίζουμε μπισκότα με διάφορα κουπάτ.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12΄ περίπου στους 180°C στη μεσαία θέση.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ένα μπισκότο, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και κολλάμε το ένα μπισκότο μαζί με ένα άλλο. Αν έχουν φουσκώσει πολύ τα κόβουμε στην μέση (αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του κουπάτ).
Σερβίρουμε αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip

Αν θέλουμε να φτιάξουμε μπισκότα με πολλές γεύσεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε γεύση μαρμελάδας Spin Span γιατί τα μπισκότα αυτά έχουν ουδέτερη γεύση (αν δεν χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού).