<

Μπουρέκι με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα 4Φρούτα

15' < <
45' < <
6

Απογευματινό γλυκό που θα συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας, φτιαγμένο με απλά υλικά που σίγουρα τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra 4 ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά

    • 6 φύλλα κρούστας
    • 4κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

    • 6κ.σ. μαρμελάδα Spin Span Extra 4Φρούτα
    • 6κ.σ. χοντροκομμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα , καρύδια, φιστίκια, φουντούκια)
    • 1κ.σ. τριμμένη κανέλα ,γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο
    • 2κ.σ. ζάχαρη
    • 6κ.σ. τριμμένο μπισκότο βουτύρου
    • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Tip

Για μια πιο ξεχωριστή γεύση, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα φύλλα με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Εκτέλεση

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα.
Στη συνέχεια, απλώνουμε κατά μήκος, το τριμμένο μπισκότο, μετά τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τελειώνουμε με τη μαρμελάδα.
Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου και τυλίγουμε σαν μπουρέκι.
Το τοποθετούμε πάνω σε βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45΄περίπου, στη μεσαία θέση.
Αφήνουμε το μπουρέκι να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας το με ζάχαρη άχνη.

Tip

Για μια πιο ξεχωριστή γεύση, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα φύλλα με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα.