<

Cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο

20' < <
4ω < <
6-8

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για το πιο αγαπημένο γλυκό όλων, εδώ και πολλά χρόνια.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra ΒΥΣΣΙΝΟ

Υλικά

    • 150γρ. μαρμελάδα Spin Span Extra Βύσσινο για την επικάλυψη
    • 300γρ. μπισκότα δημητριακών
    • 100γρ. βούτυρο
    • 450γρ. σαντιγί 
    • 600γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
    • 50γρ. άχνη ζάχαρη
    • 1 πρέζα αλάτι

Tip

Για περισσότερο άρωμα και γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο μίγμα του τυριού ξύσμα από ένα λεμόνι.

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι ή με αποσπώμενη βάση (ιδανικά με διάμετρο 23εκ.).
Ρίχνουμε το μίγμα του μπισκότου μέσα στη φόρμα και το πιέζουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10'.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα αναδευτήρα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία κρέμα.
Αδειάζουμε το μίγμα του τυριού μέσα στην παγωμένη πλέον φόρμα και το στρώνουμε με ένα κουτάλι.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες για να σταθεροποιηθεί το cheesecake. Στο τέλος,  λίγο πριν το σερβίρουμε, το καλύπτουμε με μαρμελάδα Spin Span Extra Βύσσινο .

Tip

Για περισσότερο άρωμα και γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο μίγμα του τυριού ξύσμα από ένα λεμόνι.