<

Γλυκιά πίτσα με μπανάνες και μαρμελάδα φράουλα

15' < <
12' < <
4

Μία πίτσα διαφορετική από τις άλλες που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά

    • 8κ.σ. μαρμελάδα Spin Span Extra Φράουλα
    • 300γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
    • 3 μεγάλες μπανάνες
    • 2κ.σ. θρυμματισμένο μπισκότο βουτύρου
    • 2κ.σ. καστανή ζάχαρη
    • 6κ.σ. σταγόνες σοκολάτας λευκή και υγείας

Tip

Μπορούμε να τη σερβίρουμε με σαντιγί ή να την πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη. Επίσης, ως εναλλακτική, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπανάνα με μήλο.

Εκτέλεση

Καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμης πίτσας. Της δίνουμε, με τα χέρια μας, σχήμα ορθογώνιο ή στρογγυλό.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας ένα πόντο περιθώριο γύρω γύρω.
Στη συνέχεια έχουμε κόψει τις μπανάνες σε ροδέλες και τις στρώνουμε πάνω στην μαρμελάδα σε σειρά.
Προσθέτουμε τις ψηφίδες σοκολάτας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το θρυμματισμένο μπισκότο μαζί με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με αυτό την πίτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 12’ στην πιο χαμηλή θέση του φούρνου.

Tip

Μπορούμε να τη σερβίρουμε με σαντιγί ή να την πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη. Επίσης, ως εναλλακτική, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπανάνα με μήλο.