<

Γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα φράουλα

20' < <
2ω < <
6-8

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για το γλυκό ψυγείου που όλοι αγαπήσαμε από μικρά παιδιά.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά

    • 1 πακέτο φρυγανιές παξιμαδιού 7DAYS σταρένιες
    • 600γρ. μαρμελάδα Spin Span Extra Φράουλα
    • 2 κρέμες ανθός αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
    • 3 βανίλιες άρωμα
    • 1 λίτρο γάλα φρέσκο για την κρέμα βανίλια
    • 8κ.σ. γάλα φρέσκο για τις φρυγανιές
    • 4κ.σ. ζάχαρη για την κρέμα βανίλια
    • 2κ.σ. κονιάκ
    • 1 πρέζα κανέλα

Tip

Το γλυκό μπορούμε να το φτιάξουμε με 2 γεύσεις: μισό με κρέμα βανίλια και μισό με κρέμα σοκολάτας.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να γίνει η κρέμα βανίλια, βάσει των οδηγιών της συσκευασίας, και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
Σε ένα βαθύ πιάτο, ρίχνουμε τις 8 κ.σ. φρέσκο γάλα, το κονιάκ, την κανέλλα και βρέχουμε τις φρυγανιές και από τις δυο πλευρές.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, τοποθετούμε 2 στρώσεις με φρυγανιές. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα βανίλιας (που έχει κρυώσει). Προσοχή να μην μένουν κενά ανάμεσα στις φρυγανιές για να μη πάει κάτω η μαρμελάδα. Αν σας μένουν κενά γεμίστε τα με μικρά κομματάκια φρυγανιάς.
Μόλις ολοκληρώσουμε βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κρέμα και να πιάσει κρούστα (περίπου 1 ώρα). 
Μετά, απλώνουμε απαλά με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα και ξανατοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να κρυώσει καλά (περίπου 1 ώρα).

Tip

Το γλυκό μπορούμε να το φτιάξουμε με 2 γεύσεις: μισό με κρέμα βανίλια και μισό με κρέμα σοκολάτας.