<

Χοιρινό με μαρμελάδα δαμάσκηνο

10' < <
15' < <
4

Ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί σε ένα επίσημο δείπνο. Γρήγορο και εύκολο, μία γεύση ελαφρώς γλυκόξινη και υπέροχα αρωματική.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Υλικά

    • 2 κομμάτια ψαρονέφρι (400γρ. το καθένα)

Για τη μαρινάδα

    • 6κ.σ. μαρμελάδα Spin Span Extra Δαμάσκηνο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
    • 2 κλωναράκια θυμάρι
    • 6κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2κ.σ. λευκό βαλσάμικο
    • Αλάτι και πιπέρι

Tip

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τις οποίες έχουμε βράσει με τη φλούδα τους. Αφαιρούμε τη ψίχα, την ανακατεύουμε με ξινοτύρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπέικον, πιπεριά και γεμίζουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τυρί κίτρινο τριμμένο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10’ στους 200°C.

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λοξά χοντρά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Βάζουμε μέσα το κρέας, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για περίπου 20’.
Σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα τοποθετούμε το κρέας, περιχύνουμε με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε το ταψί με άλλη μία λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 25’ στη μεσαία θέση.
Κρατάμε τα υγρά από το ταψί και τα βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να συμπυκνωθεί το 1/3 της ποσότητας και να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα την οποία θα σερβίρουμε μαζί με το κρέας και με ψητές μικρές γεμιστές πατάτες.

Tip

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τις οποίες έχουμε βράσει με τη φλούδα τους. Αφαιρούμε τη ψίχα, την ανακατεύουμε με ξινοτύρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπέικον, πιπεριά και γεμίζουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τυρί κίτρινο τριμμένο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10’ στους 200°C.