<

Καραβίδες τηγανητές με μαρμελάδα πορτοκάλι

15' < <
3' < <
4

Μία συνταγή για μικρές θαλασσινές μπουκιές, ιδανικές για πάρτι ή για να συνοδεύσουν την αγαπημένη σας πράσινη σαλάτα. 

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra 100% από φρούτα και χυμούς φρούτων ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

    • Μαρμελάδα Spin Span Extra 100% Πορτοκάλι
    • 20 καραβίδες
    • 2 κλωναράκια θυμάρι
    • 2κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
    • Χυμό και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
    • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    • 1 πρέζα χοντρό αλάτι
    • 6κ.σ. καλαμποκάλευρο
    • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Tip

Για εσάς που θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, απλά προσθέστε μία μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη στη μαρινάδα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις καραβίδες από τα κελύφη και το κεφάλι και κρατάμε μόνο το σώμα και την ουρά.
Τοποθετούμε τις καραβίδες μέσα ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το θυμάρι, το αλάτι, το μοσχολέμονο και το σκόρδο.
Αφήνουμε για 15΄και στη συνέχεια τις βγάζουμε από τα υγρά, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνα, τις πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 3’.
Συνοδεύουμε τις καραβίδες περιχύνοντας από πάνω τη μαρμελάδα Spin Span Extra 100% Πορτοκάλι .

Tip

Για εσάς που θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, απλά προσθέστε μία μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη στη μαρινάδα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.