<

Κρέπες με μαρμελάδα φράουλα και παγωτό

20' < <
20' < <
6

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κρέπες που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra 100% από φρούτα και χυμούς φρούτων ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά

Για τις κρέπες

    • 3 αυγά
    • 250γρ. αλεύρι
    • 220ml φρέσκο γάλα
    • 1κ.σ . λιωμένο βούτυρο
    • 1κ.σ. ζάχαρη
    • Μία πρέζα αλάτι 

Για τη γέμιση

Tip

Μπορείτε να σερβίρετε τις κρέπες με λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα ή σοκολάτα.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες χτυπώντας τα αυγά μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε το μίγμα καλυμμένο στο ψυγείο για 20΄.
Μόλις γίνει το μίγμα, αλείφουμε ένα τηγάνι (ιδανικά με διάμετρο 20εκ.) με βούτυρο και ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας από το μίγμα μας. Κουνάμε το τηγάνι έτσι να απλωθεί παντού το μίγμα, το αφήνουμε για 1’ σε χαμηλή φωτιά και γυρίζουμε την κρέπα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας να ψηθεί για άλλο 1’.
Μόλις τελειώσουμε με όλο το μίγμα, αλείφουμε κάθε μία κρέπα με λίγη μαρμελάδα.
Κλείνουμε την κρέπα σε σχήμα «μαντιλάκι» και κατόπιν τη σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Tip

Μπορείτε να σερβίρετε τις κρέπες με λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα ή σοκολάτα.