Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με μήλο, το αγαπημένο μας φρούτο του χειμώνα που γίνεται ακόμα πιο γευστικό με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
Μήλα ψητά με μαρμελάδα 4Φρούτα

10' <
<
1ω <
<
4
Υλικά
Για τη γέμιση
- 4 μήλα κόκκινα καλά πλυμένα
- 2κ.σ. μαρμελάδα Spin Span Extra 100% 4Φρούτα
- 1κ.σ. χοντροκομμένα καρύδια
- 1κ.σ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
- 1κ.σ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1κ.σ. μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, γλυκάνισο, τζίντζερ)
- Χυμό από 1 λεμόνι
Για το ψήσιμο
- 200ml γλυκό κρασί
- 1κ.σ. βούτυρο
- Ένα ξύλο κανέλας
Tip
Όταν αδειάζουμε τα μήλα πρέπει να προσέξουμε να μην τα τρυπήσουμε από κάτω για να μην φύγει η γέμιση. Mετά το ψήσιμο, μαζεύουμε τα υγρά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό, περίπου στο 1/3 της ποσότητας. Σερβίρουμε τα μήλα περιχυμένα με λίγη σάλτσα.Εκτέλεση
-
Πλένουμε τα μήλα καλά και, με ειδικό μηχάνημα, τα τρυπάμε και αδειάζουμε το κέντρο από τα κουκούτσια. Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
-
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και γεμίζουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με το κρασί, το βούτυρο και προσθέτουμε στο ταψί ένα ξύλο κανέλας.
-
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου στη μεσαία θέση.
- Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι ή σαντιγί ή παγωτό.
Tip
Όταν αδειάζουμε τα μήλα πρέπει να προσέξουμε να μην τα τρυπήσουμε από κάτω για να μην φύγει η γέμιση. Mετά το ψήσιμο, μαζεύουμε τα υγρά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό, περίπου στο 1/3 της ποσότητας. Σερβίρουμε τα μήλα περιχυμένα με λίγη σάλτσα.Σχετικές συνταγές

Μπισκότα με μαρμελάδα 4Φρούτα

Μπουρέκι με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα 4Φρούτα
