<

Μήλα ψητά με μαρμελάδα 4Φρούτα

10' < <
1ω < <
4

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με μήλο, το αγαπημένο μας φρούτο του χειμώνα που γίνεται ακόμα πιο γευστικό με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra 100% από φρούτα και χυμούς φρούτων 4 ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά

Για τη γέμιση

    • 4 μήλα κόκκινα καλά πλυμένα
    • 2κ.σ. μαρμελάδα Spin Span Extra 100% 4Φρούτα
    • 1κ.σ. χοντροκομμένα καρύδια
    • 1κ.σ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
    • 1κ.σ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
    • 1κ.σ. μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, γλυκάνισο, τζίντζερ)
    • Χυμό από 1 λεμόνι

 Για το ψήσιμο

    • 200ml γλυκό κρασί
    • 1κ.σ. βούτυρο
    • Ένα ξύλο κανέλας

Tip

Όταν αδειάζουμε τα μήλα πρέπει να προσέξουμε να μην τα τρυπήσουμε από κάτω για να μην φύγει η γέμιση. Mετά το ψήσιμο, μαζεύουμε τα υγρά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό, περίπου στο 1/3 της ποσότητας. Σερβίρουμε τα μήλα περιχυμένα με λίγη σάλτσα.

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μήλα καλά και, με ειδικό μηχάνημα, τα τρυπάμε και αδειάζουμε το κέντρο από τα κουκούτσια. Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και γεμίζουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με το κρασί, το βούτυρο και προσθέτουμε στο ταψί ένα ξύλο κανέλας.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου στη μεσαία θέση.
Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι ή σαντιγί ή παγωτό.

Tip

Όταν αδειάζουμε τα μήλα πρέπει να προσέξουμε να μην τα τρυπήσουμε από κάτω για να μην φύγει η γέμιση. Mετά το ψήσιμο, μαζεύουμε τα υγρά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό, περίπου στο 1/3 της ποσότητας. Σερβίρουμε τα μήλα περιχυμένα με λίγη σάλτσα.