<

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο

30' < <
40' < <
6-8

Προετοιμασία – αναμονή 1½ ώρα Κλασικό γλυκό για το απογευματινό τσάι των κυριών τη δεκαετία του 70΄, μια συνταγή που είναι αγαπημένη και μας φέρνει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Υλικά

Για τη ζύμη

    • 220γρ. βούτυρο παγωμένο
    • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 2κ.σ. ζάχαρη
    • 2 αυγά

Για τη γέμιση

Tip

Μπορούμε να συνδυάσουμε την πάστα Φλώρα με παγωτό ή με σαντιγί.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη μαζί με το αλεύρι στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα ψιχουλιαστό σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μία ζύμη. Προσοχή να μην δουλευτεί πολύ η ζύμη γιατί δεν πρέπει το βούτυρο να χάσει την θερμοκρασία του.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 20΄.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1εκ. και τη τοποθετούμε σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Αφαιρούμε τη ζύμη που προεξέχει, αφού έχουμε όμως καλύψει και τα τοιχώματα.
Το ζυμάρι που περίσσεψε το κάνουμε πάλι μία μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Το κόβουμε σε λωρίδες για να διακοσμήσουμε στο τέλος την τάρτα μας.
Καλύπτουμε την τάρτα με μία λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20΄ (μεσαία θέση) και αφού ψηθεί αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια.
Στη συνέχεια απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
Διακοσμούμε τη τάρτα με τις λωρίδες ζύμης που ήδη έχουμε κόψει και αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Tip

Μπορούμε να συνδυάσουμε την πάστα Φλώρα με παγωτό ή με σαντιγί.