Προετοιμασία – αναμονή 1½ ώρα Κλασικό γλυκό για το απογευματινό τσάι των κυριών τη δεκαετία του 70΄, μια συνταγή που είναι αγαπημένη και μας φέρνει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια.
Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο

30' <
<
40' <
<
6-8
Υλικά
Για τη ζύμη
- 220γρ. βούτυρο παγωμένο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 2κ.σ. ζάχαρη
- 2 αυγά
Για τη γέμιση
- 600γρ. μαρμελάδα Spin Span Extra Ροδάκινο
- 1 κρόκο αυγού με 1κ.γ. νερό, χτυπημένο για την επικάλυψη
Tip
Μπορούμε να συνδυάσουμε την πάστα Φλώρα με παγωτό ή με σαντιγί.Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη μαζί με το αλεύρι στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα ψιχουλιαστό σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μία ζύμη. Προσοχή να μην δουλευτεί πολύ η ζύμη γιατί δεν πρέπει το βούτυρο να χάσει την θερμοκρασία του.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 20΄.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1εκ. και τη τοποθετούμε σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Αφαιρούμε τη ζύμη που προεξέχει, αφού έχουμε όμως καλύψει και τα τοιχώματα.
-
Το ζυμάρι που περίσσεψε το κάνουμε πάλι μία μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Το κόβουμε σε λωρίδες για να διακοσμήσουμε στο τέλος την τάρτα μας.
-
Καλύπτουμε την τάρτα με μία λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20΄ (μεσαία θέση) και αφού ψηθεί αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια.
-
Στη συνέχεια απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
-
Διακοσμούμε τη τάρτα με τις λωρίδες ζύμης που ήδη έχουμε κόψει και αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.