<

Σεμιφρέντο με μαρμελάδα βερίκοκο

20' < <
3ω < <
6

Ένα δροσερό γλυκό για όλες τις εποχές, που δεν είναι παγωτό αλλά έχει την υφή του παγωτού και τη γεύση του.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Υλικά

    • 200γρ. μαρμελάδα Spin Span Extra 100% Βερίκοκο
    • 6 κρόκοι αυγών
    • 100γρ. ζάχαρη
    • Χυμό από ½ λεμόνι
    • 3-4κ.σ. νερό
    • 4 ζελατίνες
    • 4κ.σ. κονιάκ
    • 500γρ. κρέμα γάλακτος σε μορφή σαντιγί
    • 10 μικρές μαρέγκες μπουκιάς 
    • 2κ.σ. ζάχαρη άχνη 

Tip

Το γλυκό αυτό θα διατηρήσει τη φρεσκάδα του ακόμα και αν το προετοιμάσουμε μία μέρα πριν το σερβίρουμε.

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το λεμόνι και βράζουμε, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 3’ για να δημιουργηθεί το σιρόπι.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τους κρόκους αυγών και προσθέτουμε το σιρόπι πολύ αργά (σε μορφή κλωστής), ανακατεύοντας συνέχεια.
Σιγά σιγά προσθέτουμε τη σαντιγί και τη μαρμελάδα.
Ζεσταίνουμε το κονιάκ και λιώνουμε μέσα τις ζελατίνες. Το ρίχνουμε στο μίγμα μας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά.
Θρυμματίζουμε τις μαρέγκες μέσα στο μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μία μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει με διαφανή μεμβράνη, για να μπορεί να ξεφορμαριστεί το γλυκό μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες και σερβίρουμε γαρνίροντας με επιπλέον μαρμελάδα.

Tip

Το γλυκό αυτό θα διατηρήσει τη φρεσκάδα του ακόμα και αν το προετοιμάσουμε μία μέρα πριν το σερβίρουμε.