<

Σκαλτσούνια με μαρμελάδα βερίκοκο

30' < <
30' < <
30

Ένα γλυκό παραδοσιακό που τρώγεται όλο το χρόνο, ενώ αποτελεί ιδανική γλυκιά επιλογή κατά την περίοδο νηστείας.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra 100% από φρούτα και χυμούς φρούτων ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Υλικά

    • 50 ml ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. ξύδι
    • 1 κ.σ. ούζο
    • Χυμό 1 πορτοκαλιού
    • 1 κ.γ. σόδα
    • 1 κ.γ. ζάχαρη
    • Μία πρέζα αλάτι
    • Αλεύρι (περίπου 260γρ.)

Για τη γέμιση

Tip

Αν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο ιδιαίτερο άρωμα στη συνταγή μας, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. μέλι μέσα στη γέμιση.

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης και προσθέτουμε τη σόδα η οποία θα αφρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σχετικά ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί όσο θα ετοιμάζουμε τη γέμισή μας.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα βαθύ σκεύος.
Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη. Κόβουμε, με ένα κουπάτ ή ένα μπολάκι, δισκάκια 9-10 εκ.
Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμισης σε κάθε δισκάκι και τα κλείνουμε μισοφέγγαρο. Για να κλείσουν καλύτερα βρέχουμε με το δάχτυλο μας τις άκρες.
Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Τα ψήνουμε για 20’-30’ στους 170°C στη μεσαία θέση. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν τελείως.

Tip

Αν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο ιδιαίτερο άρωμα στη συνταγή μας, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. μέλι μέσα στη γέμιση.