Ένα γλυκό παραδοσιακό που τρώγεται όλο το χρόνο, ενώ αποτελεί ιδανική γλυκιά επιλογή κατά την περίοδο νηστείας.
Σκαλτσούνια με μαρμελάδα βερίκοκο

30' <
<
30' <
<
30
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ούζο
- Χυμό 1 πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Μία πρέζα αλάτι
- Αλεύρι (περίπου 260γρ.)
Για τη γέμιση
- 150 γρ. μαρμελάδα Spin Span Extra Βερίκοκο
- 60γρ. κοπανισμένο αμύγδαλο
- 40γρ. σταφίδες μαύρες
- ½κ.γ. κανέλα
- ½κ.γ. γαρίφαλο
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Tip
Αν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο ιδιαίτερο άρωμα στη συνταγή μας, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. μέλι μέσα στη γέμιση.Εκτέλεση
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης και προσθέτουμε τη σόδα η οποία θα αφρίσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σχετικά ζύμη.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί όσο θα ετοιμάζουμε τη γέμισή μας.
-
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα βαθύ σκεύος.
-
Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη. Κόβουμε, με ένα κουπάτ ή ένα μπολάκι, δισκάκια 9-10 εκ.
-
Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμισης σε κάθε δισκάκι και τα κλείνουμε μισοφέγγαρο. Για να κλείσουν καλύτερα βρέχουμε με το δάχτυλο μας τις άκρες.
- Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Τα ψήνουμε για 20’-30’ στους 170°C στη μεσαία θέση. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν τελείως.
Tip
Αν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο ιδιαίτερο άρωμα στη συνταγή μας, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. μέλι μέσα στη γέμιση.Σχετικές συνταγές

Αυγοφέτες κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο

Σεμιφρέντο με μαρμελάδα βερίκοκο
