<

Τηγανίτες με μαρμελάδα κεράσι

10' < <
4' < <
4

Η εύκολη λύση για το πρωινό αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας. Γλυκό που ξετρελαίνει μεγάλους και παιδιά, ομορφαίνει και γλυκαίνει το κυριακάτικο πρωινό της οικογένειας, με λίγη ζάχαρη και μαρμελάδα.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra ΚΕΡΑΣΙ

Υλικά

    • Μαρμελάδα Spin Span Extra Κεράσι
    • 5γρ. μαγιά
    • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ή γάλα ή νερό
    • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου )
    • 1κ.γ. κανέλα και γαρίφαλο
    • 2κ.σ. ζάχαρη
    • 1 πρέζα αλάτι
    • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Tip

Για μια πιο χορταστική ζύμη, μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα του χυλού ένα αυγό.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη μαζί με το γάλα ή νερό ή το χυμό πορτοκαλιού. Προσοχή: Το υγρό στοιχείο πρέπει να είναι σε χλιαρή μορφή για να φουσκώσει ο χυλός γρηγορότερα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε πρώτα κοσκινίσει, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό (όχι καυτό μέρος) για 30' περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια, αφού το μίγμα έχει φουσκώσει, παίρνουμε κουταλιές σούπας και τις τηγανίζουμε σε μέτρια καυτό ηλιέλαιο για 4΄μέχρι να χρυσίσουν.
Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και με ένα μαχαιράκι κάνουμε μία τρύπα.
Με μία σύριγγα γεμίζουμε τις τηγανίτες με μαρμελάδα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Tip

Για μια πιο χορταστική ζύμη, μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα του χυλού ένα αυγό.