<

Τρουφάκια με μαρμελάδα πορτοκάλι

20' < <
3ω < <
25

Εύκολη συνταγή για μικρά τρουφάκια, για να κερνάτε όλες τις ώρες. Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο σας για αρκετές μέρες.

Φτιάχνεται με: Μαρμελάδα Spin Span Extra 100% από φρούτα και χυμούς φρούτων ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

    • 3κ.σ. μαρμελάδα Spin Span Extra 100% Πορτοκάλι
    • 150ml κρέμα γάλακτος
    • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
    • 25γρ. βούτυρο παγωμένο
    • 30ml μπράντι ή κονιάκ
    • Κακάο για την επικάλυψη

Tip

Για εντονότερη γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με κάποιο άλλο λικέρ, όπως πορτοκάλι ή ρούμι.

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος.
Έχουμε ήδη βάλει σε ένα μπολ την κομματιασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε το μπράντι και τη μαρμελάδα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα καλά. Το ρίχνουμε σε πυρίμαχο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει το μίγμα το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3 ώρες ή και λίγο παραπάνω.
Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε μέρος από το μίγμα και σχηματίζουμε μπαλάκια.
Στη συνέχεια, τα κυλάμε πάνω σε κοσκινισμένο κακάο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Tip

Για εντονότερη γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με κάποιο άλλο λικέρ, όπως πορτοκάλι ή ρούμι.